29 Haziran 2010 Salı

anti inci sözlük takımı



anti incik sözlük faaliyetlerinin yükselmeye başladığı günlerde gündeme gelmiş başka bir blog, anti inci sözlük takımı. faaliyetlerimizden farklı olmak üzere yasal konular üzerine yoğunlaşmış pek işin mentalitesinde olmayan bir grup insan. ne yazık ki umutlarını kısa sürede yitirip bloglarını kapatmışlar, iletişim kurmayı denedik lakin başarısız olduk.

bloglarını kapatma sebebi olarak da ekşi sözlük üyelerinin yaptıkları yorumları görüyorum. nitekim ekşi sözlük yorumlarıyla senkronize kapatılmışlar
şimdi o yorumlardan birini ele alalım;

"ön ek olarak özgürlük seçip sonra bir gurubun sesini kısmaya yeltenmek ne büyük çelişkidir. kendi öngörüsüz örümcek zihniyetlerinde boğulmaları ve "temiz bir internet istiyoruz" viyiklamalarını da alıp gitmeleri temennisiyle son bir kez daha hatırlatıyoruz, internet'te aynı televizyon gibi kontrolü sizde olan bir şeydir. sadece istediğiniz siteleri ziyaret ederek temiz temiz gezersiniz. ama benim siteme saldırıyorlar gibi abuklamaların karşılığı site kapatmak için kampanya yapmak değildir.interneti daha dün kullanmaya başlamış insanların şoke olmuş halde açtıkları bir sitedir nitekim başka açıklaması yok.http://antincitakimi.blogspot.com/"


(cinna monster, 28.06.2010 11:45)

bu yazar demiş ki sadece istediğimiz siteleri ziyaret ederek temiz temiz gezeriz, peki bir grup insanın istediği forumu istediği siteyi mahvetmesine duyarsız mı kalmalıyız? nasılsa benim girdiğim sitelere bir şey olmuyor diyerekten çevremizde olup bitenlere tepkisiz mi kalalım?ayrıca çevremizdeki insanların haklarını savunmadıkça bir gün bizim online olduğumuz bir internet sitesini manipüle etmeyeceklerinden nasıl emin olabiliriz?


ek olarak: interneti bir gündür kullanıyor falan değiliz, şoke falan da olmuş değilim nitekim inci sözlükle tanışmam oldukça erken bir zamanda oldu. hatta diyebilirim ki 1. nesil incik hesabım var.. böyle önyargılı yorum yapacaklarına,(örümcek zihniyetli olmak) keşke yazdıklarımı bir okumayı deneseler.
edit:inci takımını açanların incici olduğuna dair rivayet var.. bu da neden kapandıklarını açıklayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder