26 Haziran 2010 Cumartesi

inci sözlük'ü ihbar ediyoruz

uzunca bir süredir yayın hayatımızda olan incik sözlükle mutlaka karşılaşmışsınızdır. kimilerine göre anarşist, kimilerine göre popülizm karşıtlığı yapıyorlar falan .. ama felsefe olarak herhangi birini ele aldığımızda ne kadar tutarsız olduklarını görmek zor değil. popülizm karşıtlığı yapıyorlar desek ilgisi olamaz. nitekim yaptıkları kendi farklı popülerliğini yaratmaktan başka bir şey değil. felsefeleri bizi ilgilendiren bir şey de değil zaten. ama bu ölçüde ne kadar tutarsız olduklarını görmek zor da değil.

küfürlü entryler, absürd cinsel espriler vs. vs. buraya kadar olan bölümü isterse yapsınlar umrumuzda olmayacak bölümdür. nitekim kimseye zararı da dokunmaz kişi bu siteye girmediği müddetçe. ama sitenin asıl popülerlik kaynağı olan ziyaret diye tabir edilen saldırılar bu özgürlük çemberinin dışına çıkıyor. (özgürlük çemberi mi olur dediğinizi duyar gibiyim, haklar çemberi daha uygun olacak sanki.) kanaatimce elalemin sitesine saldırıp olmadık küfürler etmek sonra bunu özgürlük diye tanımlamak doğru olmaz. yasal çerçevede bunun adı suçtur zaten.

peki sorarlar bana ya da bize(birileri desteklerse şayet)
. adamlar küfür ediyor sanane sitelerine girmezsin olur biter,
-yine aynı noktada yaptıkları saldırıları örnek olarak gösterebiliriz. başkalarının sitesine yaptıkları saldırılarda mutlaka karşıma çıkıyor. üstelik saldırdığı site benim sitem de olabilir.

. bu saldırılar zararsız saldırı sadece küfür ediyoruz.
-zaman zaman saldırılar o kadar yoğun hale geliyor ki siteye erişim kısa bir süre de olsa engellenebiliyor. siteye girip küfür etmek de zaten savunulamaz.

. varsa yasalara aykırı bir entry, sahibine istediğin şekilde, istediğin mecrada hesap sorabilirsin. sırf beğenmedin diye bir oluşumu baltalamanın dilimizdeki karşılığı yasakçılıktır.
-bu bahsettiğim saldırıların hepsi sübjektif saldırılar değil, olaylar bölümüne bakarsanız moderatörler dahilinde örgütlenip yapılanları da mevcut yani organize bir iş ve tamamen site sorumludur.

-sitemizi kapatacağını mı sanıyorsun?
. öyle bir niyetim evet var. ama inanmakla ilgili bir durum da söz konusu. bu siteyi kapatamazsam da bir şey yapmamış olmanın ezikliğini içimde yaşamayacağım. sizin deyiminizle evet ibnelik olsun diye yapıyorum.

sizler de benim gibi düşünüyor bu şekilde ifade özgürlüğü olmaz diyorsanız aşağıdaki internet sitelerine şikayetlerinizi yapabilirsiniz. anti inci sözlük girişimimin sizler tarafından destek bulacağına inanıyorum. eminim benim gibi düşünen pek çok insan vardır. ya da benim gibi düşünmüyorsanız da kendi fikirlerinizi burada belirtebilirsiniz. belki daha da çok ses getirmemizi sağlar.
şikayet sayfaları

-bkz. http://www.ihbarweb.org.tr/index.html
-bkz. http://ihbarhatti.meb.gov.tr/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder